Megverte a főnökét egy kazincbarcikai férfi

Megosztás

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen önbíráskodás bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntette miatt. Az elkövető elmaradt munkabére kifizetését úgy követelte a vállalkozótól, hogy ököllel többször arcon ütötte. 

A vádirat szerint a vádlott egyéni vállalkozó alkalmazásában állt, azonban 2023 november elején felmondással megszűnt a munkaviszonya, esedékes munkabérét pedig  pénzintézeti problémákra hivatkozva a vállalkozó nem fizette ki.

A férfi a hónap közepén, reggel autóval elindult azért, hogy megkeresi volt munkaadóját és kifizetteti vele a  munkabérét. Kazincbarcikán észrevette az autójával közlekedő férfit, mellé ment, majd megelőzte, és az úttesten keresztbe fordítva gépjárművét megállásra kényszerítette.

Az elkövető odament a vállalkozóhoz, kinyitotta az ajtót, felelősségre vonta a munkabér elmaradás miatt, és többször ököllel arcon ütötte.

A vádlott ezután azt követelte, hogy álljon félre az autóval, és hozassa a helyszínre a pénzt. Mindketten lehajtottak egy parkolóba, ahol a férfi ismét a bérét követelte, és kétszer újból arcon ütötte a sértettet. A bántalmazott azzal próbálta elkerülni a további verést, hogy azt mondta, az édesapja hozza a pénzt. A telefonon történt értesítésre a sértett édesapja valóban megjelent, azonban ő sem fizetett, hanem közölte a vádlottal, hogy értesíti a rendőrséget.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben  felfüggesztett börtön büntetést indítványozott. A közúti közlekedés szabálysértése miatt külön szabálysértési eljárás indult.

Kapcsolódó cikkek